Een brug erbij

Kunstenaar: Roy Villevoye en Hans Aarsman
Titel: Een brug erbij
Locatie:5 nieuwe bruggen in het kanaal Almelo-De Haandrik
Datum: 2014
Materiaal: Brons
Staal
Houten meerpalen
Afmetingen: (b) 0,4 x (d) 0,4 x (H) 2,5 meter ( 5 maal)
Over het Kanaal Almelo – de Haandrik liggen vijf fonkelnieuwe bruggen. Strak van ontwerp en modern van vormgeving.

Maar hoe zagen de “oude” bruggen er ook al weer uit?. Om te voorkomen dat die bruggen in de vergetelheid geraken, is er een kunstproject opgezet door de provincie Overijssel met de toepasselijke titel ‘Een brug erbij’.
En dat is letterlijk genomen. Het project in het kader van het actieprogramma ‘cultuur en ruimte’ heeft geleid tot de plaatsing van vijf miniaturen. Vlakbij iedere nieuwe brug is een verchroomd schaalmodel (40 bij 40 centimeter), van de oude brug, op een klassieke meerpaal geplaatst.

Het idee is afkomstig van de internationaal befaamde Hans Aarsman (fotograaf) en Roy Villevoye (beeldend kunstenaar). Na de door de de provincie Overijssel uitgeschreven ontwerpprijsvraag zochten ze elkaar op en dienden de winnende schetsontwerpen in.. Ze maakten daarbij gebruik van de historische kennis en het verzamelde materiaal van Benny ten Brinke en Jan Veneman.